Blog

Staklene magnetne table

Staklene magnetne table

Staklene magnetne table su postale neophodan dodatak svakoj savremenoj kancelariji.

Bez obzira da li ste vlasnik velike kompanije ili malog porodičnog biznisa jedno je zajedničko – uspeh poslovanja zavisi od radnika. Pre svega, od njihovog znanja, sposobosti i veština. Međutim važnu ulogu ima i brzina obavljanja zadataka. Da biste postigli visoku efikasnost potrebna vam je odlična organizacija poslovanja, a u tome vam može pomoći dobro opremljena kancelarija.

Pored udobne kancelarijske stolice, prostranog radnog stola i vrhunske tehnologije, svaki, pa i najmanji deo kancelarijskog materijala utiče na rad vaši zaposlenih. Ipak, u pogledu planiranja i organizovanja posla posebno se izdvajaju staklene magnetne table.

Zašto su one nezamenjivi kancelarijski materijal u 2021. godini otkriva vam Kairos Birooprema.

Šta su staklene magnetne table?

Magnetne table za kancelarije prešle su dug put od otkrića 60-ih godina pa do razvoja različitih oblika. Najmoderniju verziju predstavljaju stakleni modeli.

Staklene magnetne table

Ove table su napravljenje od kaljenog stakla koje se dobija zagrevanjem na visokoj temperaturi, tj. 650 stepeni Celzijusovih. Ekstremna promena temperature dovodi do kompresije staklene površine, što rezultira izuzetno čvrstom spoljnom površinom sa zategnutim staklenim jezgrom.

Zatim se staklo naglo hladi. Ovaj proces proizvodnje ga čini i do 5 puta jačim i otpornijim od običnog stakla.

S obzirom da staklo nema magnetna svojstva da bi moglo da se koristi kao tabla potrebno je da se njegova površina namagnetiše. To se vrši premazivanjem čeličnog lima, postavljenog sa zadnje zadnje strane, specijalnim magnetima koji imaju dovoljno duboko magnetno polje kako bi mogli da prodru u staklenu ploču debljine 4 do 6 mm i stupe u interakciju sa čeličnom podlogom.

Koje su prednosti upotrebe staklene magnetne table?

Zbog svojstava kaljenog stakla magnetne staklene table spadaju u najtrajnije table za kancelarije. Istraživanja su pokazala da i posle 20 godina svakodnevne upotrebe one izgledaju kao nove.

Iako su napravljene od stakla ne morate brinuti da će se polomiti. Čak i ako dođe do lomljena kaljeno staklo je formirano tako da se ne raspršuje u hiljadu komadića.

Za razliku od drugih tabli, staklene magnetne table su uvek besprekorno čiste. Odnosno, ne postoji opasnost da će mastilo markera prodreti u površinu table, te nakon izvesnog vremena postati vidljivi tragovi prethodne upotrebe. Staklo nije porozno, što znači da ne upija tečnost mastila. Samim tim nema ostataka pisanja, čak i nakon brisanja.

Nažalost, ma koliko bile kvalitetne table nisu otporne na grebanje. Povlačenje sata na ruci tokom pisanja ili, pak, skidanje čvrsto zalepljenih nalepnica, može da dovede do oštećenja. Ove probleme izbeći ćete upotrebom staklene magnetne table. One su potpuno zaštićene od ogrebotina, ali i od pojave udubljenja i krivljenja.

Svakako, ne treba zaboraviti ni estetsku komponentu. Svojim svedenim, elegantnim dizajnom vrlo lako se uklapaju u enterijer svake kancelarije.

Kako izabrati staklenu magnetnu tablu?

Staklene table predstavljaju trajnu investiciju, ali za one koji će ih retko koristiti pogodnije su, zbog cene, standardne magnetne table.

Staklene magnetne table

Ukoliko vaše poslovanje zahteva stalnu upotrebu table ovaj model je najbolje rešenje. Kako dolaze u različitim veličinama morate voditi računa o dimenzijama. Za velike projekte izaberite model sa većom površinom da biste bili sigurni da će se jasno videti. Ako vam je tabla potrebna samo za oglašavanje i prenošenje informacija dovoljna je manja verzija. Takođe, pri odabiru vodite računa o boji table. Stadardne bele su odlične za šarene zidove i kancelarije ispunjene brojnim ukrasima, dok crne unose dašak elegancije u vaš radni prostor.

Veliki izbor staklenih magnetnih tabli, kao i ostali kancelarijski materijal koji povećava produktivnost, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor