Ostale vesti

Magnetne table za kancelarije

Magnetne table za kancelariju

Magnetne table za kancelarije postale su obavezni deo savremenog poslovanja.

Za razliku od plutane table, koja se pojavila krajem 19. veka, magnetne spadaju u moderni materijal za kancelarije. Nastale su sredinom 20. veka, kada je fotograf Martin Heit došao na ideju da stvori tablu od materijala koji je sličan fotografskom negativu.

Nezavisno do njega, svoju verziju magnetne table razvio je deceniju kasnije Albert Stallion, a kao podlogu iskoristio je emajlirani čelik koji je proizvodila kompanija u kojoj je u to vreme radio.

Ipak, na komercijalnu upotrebu magnetne table za kancelarije morale su da sačekaju 1975. godinu. Odnosno, otkriće markera za suvo brisanje, jer su dotadašnje vrste ostavljale trag i nakom brisanja krpom.

Koje karakteristike ima bela magnetna tabla?

Magnetne table za kancelarije se prave od metala. Posebnom tehnikom proizvodnje na prednju površinu se nanosi bela boja koja se, zatim, štiti posebnim lakovima, dok je zadnja strana od galvanizovanog metala. Na taj način se postiže velika čvrstina, mala refleksija i postojanost zapisa, zahvaljujući ovim perfomansama omogućana je nesmetana upotreba table u svakom prostoru.

Postajnost dodatno garantuje ram od aluminijuma na kome su uglovi ojačani tvrdom crnom plastikom. Ne samo da ovakva forma daje sigurnost, već i elegantni dizajn, pa se tabla vrlo lako uklapa u bilo koji poslovni enterijer.

Osim standardnih vrsta, koje se kače na zid, postoje i mobilni modeli. U pitanju su table koje imaju postolje, tako da mogu da se okreću kako bi se i prednja i zadnja strana koristile za pisanje. Što znači da pružaju veću radnu površinu, dok točkići na dnu postolja obezbeđuju lako premeštanje iz jedne kancelarije u drugu. Ova vrsta je naročito pogodna za sastanke, mada se one većih dimenzija sreću i kao kancelarijski materijal za seminare.

Koja je prednost upotrebe magnetne table za kancelarije?

Pre svega, magnetne table su jednostavne za upotrebu. Sve što je potrebno jeste da je nakon pisanja obrišete i dobićete čistu površinu za nastavak rada. Zavisno od vrste markera, za brisanje koristite suvu ili vlažnu krpu ili sunđer.

Magnetne table za kancelariju

S obzirom da se za pisanje koriste markeri, njihova upotreba ne stvara nečistoću, kao što je to slučaj kod klasičnih tabli.

Svakako, ne treba zanemariti ni ekonomsku stranu. Zbog izuzetne izdržljivosti magnetne table imaju dugi vek trajanja, samim tim, nije potrebno stalno izdvajanje budžeta za nabavku, pa možemo slobodno da kažemo da su povoljan kancelarijski pribor.

Magnetne table su funkcionalni kancelarijski materijal

Ove table za kancelariju imaju višestruku namenu, pored prezentacione uloge, služe kao svojevrsne oglasne table.

Takođe, značajni su alat u organizaciji posla. Naime, ispisani zadaci na njima, kao i rokovi do kada se moraju ostvariti predstavljaju jasni podsetnik zaposlenima. Dodatne informacije o nastalim izmenama u projektima pružaju jasni pregled prioriteta, čime je eliminisano kašnjenje u ispunjavanju postavljenih ciljeva, pa ne čudi što mnogi ističu da su magnetne table kancelarijski materijal koji povećava produktivnost.

Veliki izbor zidnih i mobilni magnetnih tabli različitih dimenzija po specijalnoj ponudi nudi vam kompanija Kairos Birooprema. Posetite sajt mojakancelarija.com i izaberite model koji odgovara vašem poslovanju.

Ostavite odgovor