Blog

Strujni produžni kabl

Strujni produžni kabl

Strujni produžni kabl je kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Otkriće struje izmenilo je način života čoveka. Međutim, ona je korišćena za osvetljenje i rad malog broja uređaja. Sa razvojem tehnike i tehnologije povećao se broj aparata u domovima i poslovnim prostorima koji su radili na struju. Samim tim je nastao i problem nedostatka izvora električne energije za njih.

Srećom, rešenje je došlo još početkom 20. veka. Naime, pronalazač i inženjer elektrotehnike Atherton je 1904. godine došao na ideju da konstruiše produžni kabl. Njegov dizajn i danas predstavlja osnovu za modele koje koristimo.

Strujni produžni kabl obezbeđuje nesmetan rad svim uređajima

Produžni kablovi su napravljeni tako da obezbeđuju da struja stigne do svih mesta. Posebno, do mesta gde je utičnica previše daleko od postavljenog uređaja.

Strujni produžni kablJoš jedna velika prednost je što možete istovremeno uključiti više uređaja. Zahvaljujući njima omogućeno je da sve uređaje koristite kad god poželite, pa čak više njih odjednom. Što je posebno značajno u kancelarijama gde moraju da budu uključeni kompjuteri, fax aparati, telefoni i drugi uređaji neophodni za svakodnevno obavljanje poslovnih zadataka.

Pored nesmetanog rada, strujni produžni kabl čini prostor urednim. Previše kablova razbacanih po stolu ili podu kancelarije ne samo da odaje utisak prenatrpanosti, već ostavlja negativni efekat na saradnike i klijente. Upotrebnom strujnog produžnog kabla svi uređaji su objedinjeni. Što znači da su i njihovi kablovi na jednom mestu. Imajući ovo u vidu ne čudi što uređenje poslovnog prostora podrazumeva njegovu nabavku.

S obzirom da drži kablove na jednom mestu ne postoji opasnost da se sapletete na neki od njih, te su i povrede zaposlenih izbegnute.

Strujni produžni kabl je bezbedan za upotrebu

Produžni kablovi su dobro izolovani. Žice unutar njih mogu da podnesu visoke napone, čak više nego što to dozvoljava većina prekidača, čime se obezbeđuje bezbedna primena za razne uređaje. Dodatnu sigurnost pruža ravnomerni protok struje po svakom otvoru za utikače na kablu. Na taj način nema opasnosti od preopterećenja, pa ni problema u radu jednog uređaja kada se uključi drugi.

Pojedini modeli dolaze sa prekidačem, te jednim pritiskom možete isključiti napajanje svih uređaja bez potrebe da vadite njihove kablove iz utičnica.

Ne samo da je bezbedan za upotrebu, već strujni produžni kabl štedi novac. Ne zahteva održavanje, bušenje zidova kako biste dobili još jedan izvor struje, a garantuje dugotrajnu upotrebu.

Ipak, da biste mogli da kabl koristite više godina, neophodno je da izaberete kvalitetni.

Kako izabrati produžni kabl?

Nekvalitetan produžni kabl može da ošteti uređaje, pa i da dovede do ozbiljnih problema sa instalacijama. Zato stručnjaci savetuju da pri kupovini obratite pažnju na nekoliko karakteristika. Pre svega, razmotrite kakvu izolaciju ima, jer kvalitetni kabl mora biti fleksibilan pri savijanju, a utikač treba da je nerastavni i uliven u kabl.

Strujni produžni kabl Druga važna karkateristika jeste izdržljivost podsklopa. Naime, konstrukacija kabla smeštena je u plastični podsklop koji treba da garantuje nezapaljivost do temperature 650 stepeni Celzijusovih.

Prostor između utičnica, takođe, je važan. Različiti uređaji imaju i različite priključne delove, te prostor između utičnica mora biti dovoljno veliki da možete nesmetano da utaknete svaki od njih.

Nemojte da zaboravite da strujni produžni kabl mora da ima sertifikat od strane ovlašćenog instituta kojim se potvrđuju navedene perfomanse.

Strujne produžne kablove možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Ukoliko niste u mogućnosti lično da nas posetite na raspolaganju vam je online kupovina kancelarijskog materijala putem našeg zvaničnog sajta.

Ostavite odgovor