Blog

Krpe od mikrofibera – Čišćenje bez hemikalija!

Krpe od mikrofibera

Krpe od mikrofibera su obavezni dodatak ne samo svakog doma, već i kancelarije.

Mikrofiber je vrsta sintetičke tkanine koja se pravi od 50 odsto poliestera i 50 odsto najlona. Oni se provlače kroz sićušnu cev i tkaju zajedno pomoću toplote. Zatim se vlakna cepaju na mikrovlakna koja mogu biti i do 20 puta manja od originalnog vlakna i oko 200 puta tanja od ljudske kose. I sam naziv „mikro“ ukazuje da je reč o veoma tankim vlaknima koja su debljine nekoliko mikrometara, a težine oko 6 grama u dužini od 100.000 m.

Zahvaljujući ovakvoj tehnologiji izrade dobija se površina nalik mrežici koja ima izuzetnu moć apsorbovanja.

Zašto su krpe od mikrofibera osnovna sredstva za čišćenje kancelarije otkriva vam Kairos Birooprema.

Prednosti upotrebe krpe od mikrofibera za čišćenje kancelarije

Krpe od mikrofibera apsorbuju više od 7 puta svoje težine u vodi, što ih čini mnogo efikasnijim od tradicionalnih krpa za čišćenje.

Krpe od mikrofiberaKrpe za čišćenje od drugih materijala, uključujućih i pamučne, ne mogu da pokupe svaki komadić prljavštine, te veoma često ostavljaju tragove nečistoće. Mikrofiber, sa druge strane, zadržava prljavštinu i tečnost u svojim vlaknima, ostavljajući za sobom potpuno čistu površinu. Čak i kod veoma malih čestica, poput mikroba, spora i drugih golim okom nevidljivih zagađivača one su efikasnije.

Još jedna značajna prednost jeste dubinsko čišćenje. Naime, sićušna mikrofiber vlakna mogu da dopru do površinskih pora i pukotina, za razliku od pamučnih i drugih vlakana koja su prevelika, te ne mogu dubinski da očiste i „zarobe“ svu prljavštinu. Takođe, ova vlakna ne ostavljaju za sobom dlačice ili ogrebotine. Što ih čini savršenim za čišćenje radnog stola od punog drveta, kao i drugih delikatnih površina, poput stakla, ogledala…

Mikrofiber krpe obezbeđuju čišćenje bez vode i hemikalija

Da li ste znali da krpa od mikrofibera efikasno čisti razne površine čak i kada na nju nije naneta voda ili sredstvo za održavanje? Upravo ovu karakteristiku istuču mnoge kompanije, jer na taj način se stvara značajna ušteda u mesečnim troškovima.

Čak i kada se koristi voda, mnogo manje je potrebno za čišćenje površine nego kod drugih vrsta krpa. Krpe od ovih vlakana troše 10 do 20 puta manje vode od konvencionalnih krpa. Statistički posmatrano za čišćenje 100 kancelarija pomoću mikrofiber krpe biće vam potrebno oko 23 litara, a pri upotrebi pamučne krpe utrošićete preko 477 litara vode.

Krpe od mikrofibera su kancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje

Istraživanja su pokazala da mikrofiber krpe mogu da otklone 99 odsto bakterija sa površine, dok pamučne samo 30 odsto.

S obzirom da nema potrebe za dodatnim hemikalijama prilikom čišćenja pomoću ove krpe, možemo slobodno da kažemo da je njena upotreba potpuno bezbedna. Hemijska sredstva za čišćenje čine površine blistavo čistim i prijatnog su mirisa. Ali mnoga od njih sadrže štetne supstance koje imaju negativne efekte na zdravlje.

Krpe od mikrofibera su, takođe, hipoalergene. Samim tim ih mogu koristiti i osobe sa alergijama ili astmom, bez rizika od pojave iritacije i drugih simptoma.

Krpe od mikrofiberaSva sredstva za održavanje kancelarije, uključujući i mikrofiber krpe, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

 

Ostavite odgovor