Blog

Da li čišćenje radnog stola utiče na produktivnost?

Ciscenje radnog stola

Čišćenje radnog stola važan je deo uređenja poslovnog prostora.

Posao je odavno postao jedna od najvažnijih oblasti života svake odrasle osobe. Izbor karijere u mnogome određuje našu ličnost, dok izbor kompanije je najbolji podsticaj za napredak.

Da biste se ostvarili u poslu koji radite moraju da budu mnogi uslovi ispunjeni. Verovali ili ne, tu spada i sama kancelarija. Od izbora odgovarajuće kancelarijske stolice, pa do olovaka i notesa – svaki detalj utiče na vašu produktivnost.

S obzirom da radni sto predstavlja najvažniji prostor na kom obavljate svoje radne zadatke ne čudi što se upravo njemu posvećuje najviše pažnje. On mora da bude ne samo funkcionalan, već i izrađen od kvalitetnog materijala kako bi izdržao godine i godine upotrebe.

Međutim, nemojte da zaboravite da i čišćenje radnog stola u velikoj meri utiče na njegov vek trajanja.

Zašto je neophodno redovno čišćenje radnog stola?

Iako gotovo sve kompanije, bez obzira na veličinu i delatnost, imaju radnike koji se bave održavanjem radnog prostora, to nije dovoljno za sve površine.

Ciscenje radnog stola

Čišćenje kancelarije od strane čistačica podrazumeva samo glavne površine, kao što su podovi, tepisi, đubre u kantama. Dok privatne površine, tj. radni sto, ne spadaju u njihov deo posla. To je obaveza svakog zaposlenog.

Ukoliko niste skoro očistili svoj radni sto budite sigurni da se na njegovoj površini nalaze ne samo vidljive čestice prašine, već i mnoge bakterije i druge štetne materije nevidljive golim okom. Istraživanja su pokazala da radni sto sadrži u proseku 400 puta više mikroba nego daska za WC šolju. Što znači da redovni brisanjem radnog stola čuvate vaše i zdravlje vaših kolega.

Šta vam je potrebno čišćenje radnog stola?

Sredstva za čišćenje kancelarijskog nameštaja, uključujući i radni sto, zavise, pre svega, od materijala.

Većina modela napravljena je od punog drveta, iverice ili medijapana, te prilikom brisanja obavezna je upotreba sredstava koji su namenjeni isključivo ovoj vrsti materijala. Ukoliko koristite jake hemikalije može doći do oštećenja. Ujedno, vaša radna površina neće imati pravi sjaj.

U modernim kancelarijama često srećemo stolove od metala. Njihovo održavanje je znatno lakše. Dovoljno je samo prebrisati mokrom, a zatim suvom krpom. Kako ovaj materijal ne bledi vremenom ne morate koristiti sredstva za poliranje ili davanje sjaja, kao kod drveta.

Preporučljivo je da površinu radnog stola brišete mikrofiber krpom. Ona se sastoji od sitnih sintetičkih vlakana koja su posebno dizajnirana da privlače prašinu i druge prljavštine držeći ih na jednom mestu. Na taj način efikasno čiste površinu stola, bez razmazivanja i ostavljanja čestica, što nije redak slučaj pri upotrebi krpa od drugih materijala.

Čišćenje elektronike na radnom stolu

Danas ne možemo da zamislimo poslovanje bez laptopova i kompujtera. Samim tim čišćenje radnog stola obuhvata i održavanje ovih uređaja.

Kako biste obavili detaljnu dezinfekciju tastaturu obrišite alkoholnim rastvorom sa najmanje 70 odsto alkohola, dok za ekran koristite maramice koje su namenjene za njih.

Maramice za čišćenje monitora dolaze navlažene specijalnim sredstvom. Ono je dovoljno jako da efikasno otkloni sve tragove nečistoće, ali ne sadrži amonijak tako da nije štetno za vaše ruke.

Ciscenje radnog stola

Sva sredstva neophodna za čišćenje radnog stola pronaći ćete u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor