Blog

Osveživači prostora – Kako napraviti pravi izbor?

Osvezivaci vazduha

Osveživači prostora nisu samo deo kućnog ambijenta, već i kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Zvuči neverovatno ali čovek je u stanju da zapamti 35 odsto mirisa koje oseti u poređenju sa 5 odsto stvari koje vidi. Imajući u vidu ovaj podatak ne čudi što su još stari narodi nastojali da svoj prostor ispune prijatnim mirisima.

Ipak, prvi osveživači prostora nastali su sredinom 30. veka. U početku bili su namenjeni za vojne svrhe kao modifikovana verziju insekticida u vidu spreja pod pritiskom hlorofluorougljovodonika.

Vrlo brzo njihov dizajn je unapređen kako bi našli širu primenu. Tako je u drugoj polovini 20. veka počela proizvodnja osveživača koji su imali zadatak da neutrališu neprijatne mirise u prostoriji.

Kako je 80-ih godina otkriven negativni uticaj hlorofluorougljovodonika na ozonski omotač, razvijeni su novi osveživači prostora koji ne štete prirodnoj sredini.

Kako osvezivač vazduha za kancelarije pomaže vašem poslovanju?

Počev od kancelarijskog nameštaja, preko osvetljenja, pa do dekoracije – svaki detalj u radnom prostoru igra važnu ulogu u kreiranju imidža. Ipak, sve uspešne kompanije shvataju da miris koji ispunjava ne samo kancelarije, već i hodnike u najvećoj meri utiče na formiranje prvog utiska.

Osvezivaci vazduha

Pomislite samo na klijenta koji prvi put dolazi kod vas na poslovni sastanak. Bez obzira što ste za svoj prostor izabrali moderne stolove, najudobnije kancelarijske stolice i izuzetna umetnička dela ukoliko oseti neprijatni miris duvana, ustajalog vazduha, pa i smeća, možda će doći u dilemu da li da ostvari saradnju sa vašom kompanijom.

Imajući ovo u vidu ne čudi što su osveživači važan element kada je u pitanju uređenje poslovnog prostora. Ne samo da eliminišu neprijatne mirise, već nam pomažu da stvorimo opuštenu atmosferu, pa možemo slobodno da kažemo da indirektno deluju na pozitivan ishod sastanaka.

Osveživači prostora povećavaju produktivnost radnika

Verovali ili ne, osveživači prostora mogu da utiču na efikasnost radnika. Osvežavajući mirisi oslobađaju nas stresa i umora. Ujedno, povećavaju koncentraciju, tako da smo fokusiraniji na poslove koje obavljamo, što je posebno značajno kod zadataka koji imaju kratak rok za završetak.

Prijatni vazduh motiviše zaposlene, stvarajući dobro raspoloženje. Samim tim i dobro radno okruženje. Takođe, podstiče kreativnost, te je rešavanje problema lakše i znatno brže nego u kancelarijama u kojima vazduh nije prijatan.

Osim lepe mirisne note pojedini osveživači sadrže dezinfekcione elemente tako da imaju antivirusna, anti-gljivična i antibakterijska svojstva. Na taj način štite zdravlje zaposlenih.

Kako izabrati osveživač prostora?

Osveživači prostora dolaze u različitim oblicima. Mada su najrasprostranjeniji u vidu spreja.

S obzirom na široku paletu mirisa stručnjaci savetuju da prilikom izbora obratite pažnju na njegovu mirisnu notu.

Istraživanja su pokazala da citrusi daju energiju pri radu. Miris lavande eliminiše stres, a ruzmarina povećava pamćenje i podstiče kritičko razmišljanje. Osveživači na bazi peperminta imaju pozitivan uticaj na koncentraciju, dok oni sa cimetom opuštaju i omogućavaju jasnije donošenje odluka.

Osvezivaci vazduha

Osveživači prostora različitih modela i mirisnih nota možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Za čist, zdrav vazduh ovde vas čekaju i pročišćivači vazduha vrhunskog kvaliteta.

Slični blogovi

Ostavite odgovor