Ostale vesti

Čitač kartica

Čitač kartica kancelarijski materijal kairos

Čitač kartica spada u obavezni kancelarijski pribor.

Razvoj nauke i tehnike doprineo je pojavi pametnih telefona, digitalnih fotoaparata, tableta, vrhunskih sistema za video nadzor i još mnogo drugih uređaja. Ne samo da čine život zabavnim već nam olakšavaju svakodnevne aktivnosti, a značajnu ulogu imaju i u poslovnom svetu.

Kako svi ovi uređaji dolaze sa ograničenim kapacitetom, kao pomoć koristimo različite vrste memorijskih kartica. Međutim, nameće se pitanje šta učiniti kada nam je potreban neki podatak sa njih. U tom slučaju neophodan je čitač kartica.

Čitač kartica obavezni kancelarijski materijal Kairos

Čitač kartica je moderni kancelarijsk pribor

Čitač kartica razvijao se uporedo sa pojavom prve Flash memorije. Njenu osnovu izumeo je Japanac Fujio Masuoka, inženjer u Toshibi 1980. godine. Da bi 7 godina kasnije ova multinacionalna kompanija komercijalizovana njenu prodaju.

Ipak, tek 1994. godine započinje popularizacija memorijskih kartica. Sa većom upotrebom javlja se i potreba za odgovarajućim prenosom podataka sa njih. Odnosno, konstruisan je prvi čitač kartica. Vrlo brzo, razvijene su nove vrste kartica, poput CompactFlash, SmartMedia i MiniSD. Pa je i čitač kartica dobijao nove formate.

Kolika je njegova moć, najbolje govori podatak da je ovaj kancelarijski materijal do 2001. godine uspeo da zauzme čak 50 odsto digitalnog tržišta. Taj trend nastavljen je do današnjih dana, bez obzira što najnoviji modeli mobilnih telefona i lap topova dolaze sa već ugrađenim čitačima.

Čitač kartica obezbeđuje najsiguriji prenos podataka

Poslednjih godina krađe poslovnih podataka su česte. Da bi se ova pojava sprečila donete su mere za arhiviranje dokumentacije, ali i njihovo uništavanje. Tako da su uništivači dokumenata postali kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Čitač kartica obezbeđuje najsiguriji prenos podataka Kairos

Nažalost, krađa podataka je najvećim delom usmerena na digitalno poslovanje. U skladu sa tim sve je veća upotreba usb flash memorija i memorijskih kartica. Samim tim, i upotreba čitača.

Ovaj uređaj za prenos podataka se deli na 3 osnove grupe. Čitači sa jednim utorom (Single Slot Card Reader) mogu da čitaju podatke samo sa jedne vrste kartica. Serijski čitači (Series Card Readers) imaju više utora, ali samo za jednu vrstu memorijskih kartica. Dok multi čitači (Multi-Card Readers) omogućavaju čitanje više različitih vrsta kartica – Compact Flash, Memory Stick, XD-Picture, MiniSD, MicroSD, MMC Mobile, MicroDrive, Memory Stick Pro Duo… Upravo ovakav model je čitač kartica “ALL IN”, Hama koji se nalazi u ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Koje su prednosti upotrebe čitača kartica?

Prednost je, pre svega, lak za upotrebu, jer prilikom povezivanja ne zahteva dodatne programe. S obzirom da je malih dimenzija, možete ga poneti bilo gde sa sobom. Pa ga često srećemo kao kancelarijski materijal za sastanke.

Čitač kartica čuva podatke prilikom prenosa. Što ne može da garantuje direktno povezivanje uređaja na kome se kartica nalazi sa uređajem na koji želite da prenesete podatke. Razlog za to leži u činjenici da baterija mobilnog telefona ili digitalnog fotoaparat može da se isprazni tokom prenosa i da dovede do oštećenja podataka.

prednosti čitača kartica kairos

Takođe, čitač kartica može da radi i kada je kartica oštećena. Dok direktno povezivanje automatski zaustavlja prenos čim naiđe na loš sektor memorijske kartice.

Ukoliko još uvek niste nabavili čitač kartica za svoju kancelariju, pravi je trenutak da posetite Kairos Biroopremu. Naš bogati asortiman možete pogledati i naručiti i putem sajta https://mojakancelarija.com.

Slični blogovi

Ostavite odgovor