Ostale vesti

Mobilna flip chart tabla

Mobilna flip chart tabla

Mobilna flip chart tabla je kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji. Ujedno, spada u najstariji oblik table za kancelariju.

Prvi podaci o njenoj upotrebi datiraju s početka 20. veka. Naime, prvi ju je upotrebio John Henry Patterson. Glavni izvršni direktor NCR korporacije je svoju prezentaciju u klubu 100 Point predstavio, upravo, pomoću ove table.

Ipak, flip chart tabla, kakvu danas poznajemo, delo je izvršnog direktora Nobo plc, Petera Kenta. Od nastanka, 70-ih godina, pa do modernog doba došlo je do napredovanja u pogledu njenog dizajna. Tako da su stvorene brojne vrste. Među kojima se posebno izdvaja mobilna flip chart tabla.

U pitanju je model napravljen od laganog materijala. Za razliku, od drugih njeno postolje ima točkiće koji omogućavaju da je svako može preneti, bez ikakvog napora, iz jedne prostorije u drugu. Pored standardne verzije ploče, postoje i staklene, kao i one na kojima se izvlače delovi za dodatni prostor.

Posebnu grupu čine junior prenosne table. Namenjene su deci, te dizajnom odgovaraju visini mlađe populacije. Obično dolaze u zanimljivim bojama.

Mobilna flip chart tabla

Koje su prednosti upotrebe mobilne flip chart table otkriva vam kompanija Kairos Birooprema.

Mobilna flip chart tabla ima široku upotrebu

Mobilna flip chart tabla je, pre svega, kancelarijski materijal za sastanke. U najvećoj meri se koristi za prezentaciju. Takođe, odlična je polazna osnova za stvaranje ideja. Odnosno, pruža mogućnost dopisivanja i proširivanja grafikona i podataka, koji su na njoj predstavljeni.

Zahvaljujući ovoj opciji često se koristi kao alat brainstorming tehnike u mnogim kompanijama. Samim tim, obezbeđuje bolji protok informacija i razvoj novih ideja. Možemo slobodno da kažemo da mobilna flip chart tabla podstiče interakciju među zaposlenima. Na taj način jača i timski duh. Zbog čega opravdano spada u kancelarijski materijal koji povećava produktivnost.

S obzirom da je izuzetne pokretljivosti, ova tabla se koristi i u školama. Čak kao dodatak za bele table za škole. Obično služi za brzo objašnjenje gradiva ili za prikazan dnevnog rasporeda. Mada je, neretko, srećemo i kao deo umetničkog pribora.

Kako da na najbolji način iskoristite prostor na mobilnoj flip chart tabli?

Odabir pravog markera je ključni. Ništa ne izgleda tako neprofesionalno kao reči koje su razmazane na papiru. Zato stručnjaci savetuju da koristite markere koji su namenjeni za flip chart. Oni bi trebalo da imaju neutralan miris i da nikada ne prodiru na sledeću stranicu. Da biste postigli jasnu čitljivost obavezno koristite širu stranu markera.

Mobilna flip chart tabla

Imajte u vidu da ljudi imaju fotografsko pamćenje. Što znači da slike pomažu oku da brže shvati sadržaj i da ga bolje zapamti. Poželjno je da prezentaciju upotpunite sa nekoliko jednostavnih simbola koje ćete docrtati tokom samog izlaganja.

Isti efekat možete postići i uokvirivanjem ili podvlačenjem dela teksta koji želite da naglasite.

Svakako, nemojte da zaboravite da koristite markere različitih boja za ključne reči. Baš poput slika one pomažu mozgu da bolje procesira informacije.

Mobilne flip chart table možete pronaći u bogatom asortimanu kompanije Kairos Birooprema. Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete celokupnu ponudu potražite na sajtu mojakancelarija.com.

Slični blogovi

Ostavite odgovor