Blog

Održavanje kancelarijske stolice

Odrzavanje kancelarijske stolice

Održavanje kancelarijske stolice predstavlja korak ka očuvanju veka njene upotrebe.

Udobnost, uz dobru radnu atmosferu, ključ je za uspešno obavljanje poslovnih zadataka. Imajući ovo u vidu ne čudi što uređenje poslovnog prostora stavlja akcenat na izbor odgovarajućeg nameštaja. Pre svega, stolice, koje važe ne samo za obavezni deo enterijera u kompanijama, već i najvažniji kancelarijski pribor za kućnu kancelariju.

Na stolicama sedimo trećinu dana, te je bitno da budu dizajnirane tako da čuvaju naše zdravlje. Ovu činjenicu potvrđuju i brojna istraživanja. Naime, više od 11 miliona radnika trenutno pati od bolova u leđima koji su posledica lošeg sedenja. Ujedno, stolice za kancelariju imaju uticaj u formiranju utiska o vašem poslovanju. Sigurni smo da ne želite da se klijenti pri poseti susretnu sa prljavim, zapuštenim komadima nameštaja. Zbog toga Kairos Birooprema vam daje savete za održavanje kancelarijske stolice.

Održavanje kancelarijske stolice od tkanine

Stolice od tkanine su najrasprostranjenije. Bez obzira koliko ste pažljivi, ne možete izbeći slučajno prolivanja kafe ili soka po materijalu vaše kancelarijske stolice. Takođe, ovaj komad nameštaja je podložan oštećenju zbog svoje redovne upotrebe. Neprekidno opterećenje tela koje podnosi, kao i stalno povlačenje ili kretanje točkića po kancelariji mogu da dovedu do habanja, dok na brže trošenje deluje i prašina i prljavština koje se na njoj nakupljaju.Odrzavanje kancelarijske stoliceDa biste sprečili propadanje kancelarijske stolice stručnjaci savetuju redovno usisavanje. Na taj način otklonićete prašinu, ali i druge tragove nečistoće. Za mrlje možete koristiti sredstva za suvo pranje. Mada je dovoljan i običan deterdžent razblažen u vodi.

Ukoliko je pored mrlje ostao neprijatan miris na vašoj stolici rasvorite vodom malo sirćeta i dodajte kuhinjsku so. Nakvašenu krpu ostavite neko vreme na uprljanom delu stolice.

Održavanje kancelarijske stolice od kože

Kožne stolice za kancelariju krasi doza elegancije. Međutim, neophodna je dodatna nega, jer je koža osetljiviji materijal.

Nikada nemojte koristiti jaka sredstva za čišćenje kancelarijskog nameštaja od kože, posebno ne na bazi alkohola. Najsigurnije je da koristite ona koja su specijalno namenjena za ovu vrstu materijala.

Vodite računa i o krpama kojima brišete kožnu stolicu. Nikako to nemojte da radite sintetičkom krpom u boji. Time rizikujete da se boja sa tkanine prenese na stolicu.

Nakon čišćenja obavezno obrišite stolicu i suvom krpom. Zatim trećom krpom nanesite proizvod za regeneraciju i ostavite da ga koža upije pre nego što ponovo sednete na stolicu.

Čišćenje točkića

S obzirom da većina kancelarijskih stolica dolazi sa točkićima radi lakšeg kretanja, održavanje obuhvata i čišćenje ovog dela stolice.

Najpre je potrebno da sa točkića otklonite svu prljavštinu, mrvice, pa i dlake, koje su se na njima sakupile. Za to možete koristiti usivač ili vlažnu krpu. Nakon toga podmažite točkiće kako biste obezbedili lako pokretljivost. Samim tim i dobru funkcionalnost dugi niz godina, bez škripe i ikakvih kočenja.Odrzavanje kancelarijske stoliceVeliki izbor kancelarijskih stolica, kao i sredstava za njihovo održavanje, pronaći ćete u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor