Blog

Table za decu

Table za decu

Table za decu su jedan od važnijih predmeta u detinjstvu.

Iako se obično vezuju za bele table za škole ili, pak, kancelarijske table, manje verzije srećemo često i u soboma mališana. I dok su ranijih godina imale standardni oblik zelene površine, a za pisanje korišćene su krede, danas sve više su u upotrebi magnetne table.

Prema navodima otkrivene su sasvim slučajno kada je fotograf Martin Heit uočio da se natpis koji je markerom zabeležio na filmskom negativu lako briše, te je došao na ideju da napravi tablu za pisanje od sličnog materijala.

Nažalost, njegov prototip je uništen u požaru noć pred sajam inovacija na kome je trebao da bude predstavljen. Zbog toga mnogi smatraju da su ove table delo Alberta Stalliona koji je radio u Alliance. Kako se kompanija bavila proizvodnjom emajliranog čelika za arhitektonsku oblogu Albert je uvideo da se on može iskoristiti i za pisanje. Tako je 60-ih godina prošlog veka stvorio svoju verziju table, koja je našla širu upotrebu u narednoj deceniji. Odnosno, tek kada su razvijeni markeri za belu tablu.

Bele table za decu su se pojavile početkom 21. veka. Manjih dimenzija i kompaktne, mobilne forme vrlo brzo su osvojile srca mališana.

Table za decu čine učenje zanimljivijim

Suočimo se sa realnošću. Velika većina dece bi radije igrala igrice na tabletu ili mobilnom telefonu, trčala po parku sa drugovima i radila million drugih stvari umesto domaćih zadataka.

Table za decuDeca domaće zadatke često vezuju za radnju koja im je dosadna. Takođe, asociraju ih na posao koji im je nametnut, te se se trude da ga izbegnu. Da biste motivisali najmlađe da urade svoj domaći iskoristite table.

Samolepljive etikete, raznobojni magneti i sličice omiljenih crtanih junaka zakačeni na tablu mogu vam pomoći da privučete pažnju deteta. Ukoliko je tabla dvostrana, tj. na jednoj strani bela magnetna, a na drugoj obična zelena, možete kredama u boji ispisati slova i brojeve radi lakšeg vizuelnog pamćenja.

Za dodatni podstrek, potrudite se da zajedno rešavate zadatke koji su vašem detetu teški. Mnogi domaći zadataci zahtevaju malo razmišljanja pre stavljanja konačnog odgovora u radnu svesku. Mini table za decu su idealno sredstvo za razmišljanje.

Table za bolju organizaciju

Ne samo da su dragoceno sredstvo za učenje, već table omogućavaju da najmlađi steknu naviku da organizuju svoje vreme.

Table za decu

Iskoristite mini tablu da postavite dnevni raspored kako domaćih zadataka, tako i svih drugih aktivnosti. Zatim se pobrinite da se dete pridržava vremenskih ograničenja svakog dana. Kao nagrada za ispunjenje obaveza sledi gledanje TV-a ili igranje video igrice.

Sigurni smo da će mališani rado prihvatiti ovu rutinu, jer će ih satnica na tabli predviđena za zabavu, pokrenuti da što pre završe svoje obaveze.

Table za decu su jednostavne za upotrebu

Bez obzira što se najčešće koriste kao sredstvo za učenje, na tabli mogu pisati mališani uzrasta već od 3 godine, tj. čim nauče da drže olovku u ruci.

Kako nema potrebe za nabavkom papira i sveski, smanjen je i lom koji u igri može da nastane. Dovoljno je da se sunđerom obriše mastilo ili kreda i tabla je ponovo spremna za upotrebu.

Table za decu, kao i različite vrste kancelarijskih, uključujući i najmodernije zidne staklene table, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

 

Slični blogovi

Ostavite odgovor