Ostale vesti

Najtraženiji potrošni kancelarijski materijal

Najtraženiji potrošni kancelarijski materijal

Najtraženiji potrošni kancelarijski materijal predstavlja polaznu osnovu u poslovanju.

Svakoj kompaniji, bez obzira na veličinu i delatnost, neophodan je kancelarijski materijal kako bi nesmetano mogla da funkcioniše. On se deli na kapitalna dobra i potrošni materijal.

Kapitalna dobra predstavljaju trajne investicije. Odnosno, to je kancelarijski pribor koji ima dug vek trajanja, pa nije potrebno stalno obnavljanje. U tu grupu spada, pre svega, kancelarijski nameštaj, zatim razni uređaji, kao što su računari, telefoni, štampači, fax mašine isl.

Za razliku od njih, potrošni kancelarijski materijal ima kratak rok trajanja. U pitanju su predmeti koji su namenjeni za svakodnevnu upotrebu i nakon isteka se bacaju. S obzirom da se brzo troše, vrši se stalna nabavka.

Ova grupa obuhvata veliki broj proizvoda, pa ne čudi što se prodaja kancelarijskog materijala velikim delom na njima zasniva.

Koji je najtraženiji potrošni kancelarijski materijal otkriva vam Kairos Birooprema.

Zašto su papiri važan kancelarijski materijal?

Možda niste obratili pažnju, ali papiri su svugde oko nas. Bilo da se na njima nalaze važne infomacije, ugovori ili ste zabeleželii neku ideju – oni su najupotrebljavaniji pribor u kancelariji.

najpoznatiji kancelarijski materijal

Čak i pojedina dokumentacija koja stiže u digitalnoj formi mora da bude klasično arhivirana, pa možemo slobodno da kažemo da su papiri vanvremenski kancelarijski materijal koji uspešno odoleva modernoj tehnologiji. Ujedno, pružaju dodatnu sigurnost, jer nije redak slučaj da se kompjuteri pokvare ili budu hakovani, te sve infomacije koje su na njima u trenu nestanu, što ostavlja negativne posledice na poslovanje.

Na njima se nalazi i celokupna priprema za sastanak, uključujući plan i prateću dokumentaciju. Statistički podaci pokazuju da se svakog dana održi oko 11 miliona poslovnih sastanaka širom sveta. To znači da su papiri najtraženiji potrošni kancelarijski materijal za sastanke.

Da li je pribor za pisanje najtraženiji potrošni kancelarijski materijal?

Definitivno! Iako je savremeno poslovanje u velikoj meri digitalizovano pisana reč je nezamenjiva. Zbog toga na tržištu postoje različite vrste olovaka.

gel olovka Kairos Birooprema 1

Pored klasičnih drvenih i hemijski, tu su i lukszune vrste, kao što su Parker olovke. Gotovo je nemoguće ne primetiti njihovu elegantnu formu i skupoceni materijal od kog su napravljene. Te su postale svojevrsni aksesoar poslovnih ljudi.

Takođe, postoje nove vrste, koje su produkt razvoja tehnologije izrade. Među njima se posebno izdvaja gel olovka. Dizajnirana je tako da objedinjuje karakteristike standardne hemijske i roler olovke. Karakteriše je mastilo na bazi gela koje se brzo suši. Dok visoka pigmetacija omogućava pisanje i na tamnijim površinama.

Toneri i ketridži

Kako određena digitalna dokumentacija zahteva arhiviranje, uz papire najtraženiji potrošni kancelarijski materijal jesu i toneri i ketridži.

Osim originalnih, koji dolaze od proizvođača štampača, na tržištu su dostupni i tzv. zamenski ili kompatibilni. Kao što im sam naziv kaže, zamenjuju originalne vrste, ali sa nešto nižim kvalitetom otiska, jer nemaju perfomanse koje zahteva marka štampača.

Pojedine kompanije koriste reciklirane tonere i ketridže. Oni su, zapravo, originali kojima su zamenjeni oštećeni delovi i ponovo napunjeni kako bi bili spremni za upotrebu.

Veliki izbor potrošnog kancelarijskog materijala možete pronaći u bogatom asortimanu Kairos Biroopreme.

 

Slični blogovi

Ostavite odgovor