Blog

Magneti za table

Magneti za table

Magneti za table neophodni su deo ovog kancelarijskog pribora.

Iako živimo u digitalnom dobu, kada se veći deo poslovanja odvija putem interneta i pametnih uređaja, kancelarijske table imaju važnu ulogu. One nam pomažu da bolje organizujemo obaveze i pratimo napredak projekata, te direktno doprinose produktivnosti zaposlenih. Takođe, u svakom trenutku pružaju nam jasni uvid u važne informacije, zbog čega je rizik od grešaka i kašnjenja sveden na minimum.

Bez njih ne možemo da zamislimo poslovne sastanke, seminare i konferencije. Zahvaljujući svojoj interaktivnosti obezbeđuju nam bolju saradnju i razvoj ideja, kao i zajednično rešavanje problema.

Svakako, ne treba zaboraviti ni njihovu estetsku stranu. Svojim elegantnim, modernim dizajnom staklene magnetne table se posebno ističu. Mada ništa manje privlačne, a ni funkcionalne nisu klasične bele magnetne table koje spadaju u najrasprostranjenije modele.

Bez obzira na vrstu koju ste izabrali, da biste mogli nesmetano da ih koristite potrebni su vam magneti za table.

Kada su se pojavili magneti za table?

Bele magnetne table izumeo je 60-ih godina prošlog veka Albert Stallion. Međutim, dobile su komercijalnu upotrebu deceniju kasnije, kada su se pojavili odgovarajući markeri koji su omogućavali da se napisani trag lako obriše bez kvašenja.

Sledeći važan korak u upotrebi usledio je početkom 80-ih godina razvojem magneta za ove table. U pitanju su specijalno dizajnirani objekti koji proizvodi magnetno polje. Baš kao klasični magneti koje srećemo na frižiderima, oni povlače druge „feromagnetne“ materijale, a odbijaju ili privlači druge magnete.

Magneti za tableZa razliku od običnih ukrasnih magneta, napravljeni su od retkozemnih elemenata, kao što su disprozijum, neodimijum i iterbijum. Ovi elementi su feromagnetni, što znači da se mogu magnetizovati da postanu trajni magneti, ali u svom čistom obliku magnetizam pokazuju samo na niskim temperaturama. Zbog toga se obrađuju u laboratorijama tako da im se dodaju drugi metali, poput gvožđa, kobalta i nikla, čime su obezbeđena magnetna svojstva i na sobnoj temperaturi.

Zašto se koriste specijalni magneti za table?

Magneti za table su jači od normalnih, odnosno imaju veću magnetnu snagu. Upravo to je glavni razlog njihove upotrebe.

Naime, obični magneti za frižider neće raditi na magnetnim tablama, jer njihovo magnetno polje nije dovoljno jako da prodre kroz debelu površinu i dođe do metalne podloge. Dok su magneti koji se koriste na tablama toliko jaki da omogućavaju kačenje različitih, čak, teških predmeta.

Baš kao rajsnadle na plutanim tablama, tako se i ovi magneti obično koriste na magnetnim tablama za kačenje papira, tj. različitih dokumenata, spiskova, obaveštanja isl.

Zahvaljujući izuzetnoj snazi pomoći njih se mogu zakačiti i markeri i sunđeri za brisanje table koji na jednoj strani imaju postavljen magnet. Na taj način pribor za rad na tabli biće vam uvek pri ruci. Magneti za table, takođe, obezbeđuju postojanost i tkanina te su idealni za različite projekte, pa i kao prostor za dekoraciju.

Gde kupiti magnete za table?

Magnete za table vrhunskog kvaliteta, kao i razne modele magnetnih tabli, uključujući i staklene i mobilne, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Ukoliko niste u mogućnosti lično da nas posetite kupovinu možete obaviti i online.

Magneti za table Online kupovina obavlja se putem našeg zvaničnog sajta, a mi vam garantujemo isporuku na željenu adresu u najkraćem roku.

Slični blogovi