Blog

Sveske sa tvrdim povezom

Sveske sa tvrdim povezom

Sveske sa tvrdim povezom se svrstavaju u najtraženiji potrošni kancelarijski materijal.

Bez obzira da li radite u kancelariji, restoranu, prodavnici ili je vaš posao terenskog karaktera sveske su sastavni deo vaše opreme. Čak i u modernom dobu, kada su mobilni telefoni zamenili brojni kancelarijski pribor, one su opstale, te ne čudi što imaju široku upotrebu. Koristimo ih za zapisivanje važnih podataka, ideja, planiranje radnog dana, pa i kao podsetnik za rokove i obaveze.

S obzirom da na tržištu postoje različiti modeli, Kairos Birooprema vam predstavlja sveske sa tvrdim povezom.

Kada su se pojavile sveske sa tvrdim povezom?

Verovali ili ne, tvrdi povez je korišćen još u 5. veku. Korišćen je za povezivanje knjiga sa stranicama napravljenim od pergamenta presavijenim i prišivenim na jake konopce koji su bili pričvršćeni za drvene daske i prekriveni kožom. Na osnovu načina povezivanja možemo slobodno da kažemo da su ove knjige predstavljale i preteču za sveske sa spiralom.

Sveske sa tvrdim povezomIpak, sveske kakve danas poznajemo nastale su krajem 19. veka. Njihovo postojanje dugujemo Thomasu W. Holleju, radniku u papirnoj industriji, koji je došao na ideju da više papira spoji tako da dobije kompaktnu celinu za pisanje. Njegov izum razvio je 1902. godine J.A. Birchall, što je omogućilo komercijalnu upotrebu.

Do sredine 20. veka sveske sa tvrdim povezom bile su prekrivene platnom. Da bi sa napretkom tehnologije za tvrdi povez počela upotreba čvrstog kartona prekrivenog specijalnim papirom koji ima finu teksturu, tako da dizajn čini elegantnim. Nije redak slučaj da se koristi i koža za prekrivanje poveza, a sveske sa njom spadaju u višu klasu.

Prednosti sveske sa ovakvim povezom

Sveska sa tvrdim povezom je izdržljivija od drugih vrsta. Zahvaljujući čvrstini svojih korica garantuje upotrebu sve do poslednje stranice. Što često nije slučaj sa mekim koricama koje se lako cepaju, posebno ako ih stalno nosite sa sobom. Takođe, obezbeđuje duže čuvanje podataka, te i nakon više godina možete u njima pronaći ono što vam je potrebno.

Pored trajnosti, tvrdi povez se može pohvaliti i izuzetnom lepotom. Iako danas sveske sa mekim povezom imaju atraktivni dizajn, složićete se da one sa tvrdim, svojom elegancijom, privlače više pažnje. Ujedno, pomažu u formiranju mišljenja drugih o vašem poslovanju.

Ništa ne govori bolje o vašoj profesionalnosti i odnosu prema poslu, kao kancelarijski pribor, naročito onaj koji stoji na vašem radnom stolu. Samim tim i upotreba sveski sa tvrdim povezom u odnosu na one sa mekim ostaviće trajni utisak na klijente. Zbog izdržljivosti i lepog izgleda možete ih nositi svugde sa sobom, te čine važan kancelarijski pribor za seminare i sastanke.

Najbolje sveske sa tvrdim povezom

Sveske sa tvrdim povezom vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Zavisno od namene u ponudi su vam vrste sa linijama, sitnim karom, visokim karom, kao i bez linija. Dok posebni model čine sveske sa spiralom tvrdog poveza koje objedinjuju najvažnije karakteristike ova 2 poveza – trajnost i lakšu upotrebu.

Sveske sa tvrdim povezomUkoliko niste u mogućnosti lično da dođete, na raspolaganju vam je online kupovina kancelarijskog materijala putem zvaničnog sajta Kairos Biroopreme.

Slični blogovi

Ostavite odgovor