Ostale vesti

Tri razloga zašto su papiri važan kancelarijski materijal u savremenom poslovanju

zasto je papir vazan

Papiri su nezamenjivi potrošni kancelarijski materijal.

Nema sumnje, digitalni svet je pustio korene u savremenom dobu, težeći ka daljem napretku. Kraj jedne tehnološke ere i početak nove označio je promenu privatnog života svakog čoveka na zemlji. Međutim, on je uveo novine i u poslovanje.

Bez obzira da li je reč o malom porodičnom preduzeću ili velikoj kompaniji, direktori i menadžeri, danas, komuniciraju sa svojim zaposlenima na sasvim nov način, ugovaraju sastanke u pisanoj formi i sklapaju dogovore bez ličnog kontakta. Da, razvoj kompjutera i mobilnih telefona, definitivno, je promenio ne samo način na koji radimo, već i našu svest o biznisu. Ili, možda, nije?

Verovali ili ne, postoji kancelarijski materijal koji uspešno odoleva visokom stepenu digitalizacije. Bez njega je nemoguće zamisliti obavljanje svakodnevnih zadataka. Naravno, u pitanju je papirna konfekcija.

Zašto papiri još uvek spadaju u obavezni kancelarijski pribor otkriva vam u ovom blogu Kairos Birooprema.

Papiri su neophodni, jer mailovi zatrpavaju poslovanje

U toku jedne godine pošalje se preko 74 triliona e-mailova. Što je 5.000 puta više od broja direktnih pošiljaka, tj. od upotrebe koverte i papira.

Veliki broj mailova, koji svakodnevno pristiže, može da naruši preglednost, smanji pažnju i celokupno angažovanja. Ovo se, pre svega, odnosi na mailove koje šaljete kompanijama sa kojima želite da ostvarite saradnju. Te postoji opasnost ne samo da potencijalni klijent ne vidi vašu ponudu, već da ona zaluta u spam.

papiri-kancelarijski-materijal

Stručnjaci ističu da su papiri u ovom slučaju najbolji vid reklamiranja. Odnosno, i dalje postoji mišljenje da ono što je predstavljeno u pisanoj formi ima najveći značaj. Ovu činjenicu potvrđuje i njihov vek trajanja. Naime, prosečan opstanak e-pošte je oko 2 sekunde, dok se klasične pošilljke zadržavaju u radnom prostoru čak 17 dana. Samim tim je i stopa odgovara na njih veća – 4,4 odsto u odnosu na samo 0,12 odsto odgovorenih mailova nepoznatih ponuđača.

Papiri su uvek dostupni!

Ako se malo osvrnete oko sebe videćete da se papiri svuda oko vas u kancelariji. Bilo da beležite ideje, zakazujte sastanke ili pripremate dokumentaciju za tender – u svakom trenutku oni su neophodni.

Da biste koristili papire kao kancelaracijski materijal potreban je samo pribor za pisanje. Njih, zapravo, ne mogu da zamene ni Microsoft Office ni Excel. Upotreba raznih kompjuterskih programa nosi rizik od hakovanja i brisanja informacija. Pa ne čudi što se u modernom poslovanju i dalje najznačajnija dokumentacija čuva odštampana na papirima i arhivirana u registrima.

Zaposleni, zaista, vole papire!

papiri kancelarija zaposleni

Papiri su nezamenjivi kancelarijski materijal za sastanke, jer je jedino potpisani ugovor validan za saradnju.

Takođe, uz flip chart i magnetne table značajni su kancelarijski materijal za seminare. Oni omogućavaju da podatke sa seminara možete da koristite u kasnijem poslovanju. Ukoliko se čitav materijal sa seminara šalje mailom i čuva na kompjuteru, potraga za željenom infomacijom oduzima mnogo više vremena.

Kompanija Kairos Birooprema u svom bogatom asortimanu nudi papire različitih debljina po najpristupačnijim cenama. Dođite lično ili poručite željenu vrstu putem našeg sajta www.mojakancelarija.com.

Slični blogovi

Ostavite odgovor