Ostale vesti

Prolećno čišćenje kancelarije

Prolećno čišćenje kancelarije učiniče vaš radni prostor prijatnijim.

Duga i hladna zima konačno je iza nas. Novo godišnje doba nas poziva da otvorimo prozore i pustimo da topli sunčevi zraci obasjaju prostoriju.

Proleće je doba smelih koraka i drastičnih promena koje vode ka ostvarivanju cilja. Kako je kancelarija mesto odakle dolaze sve ideje, gde se sklapaju nove saradnje i ostvaruju važni kontakti, pravi je trenutak da savladavanje novih izazova započnete sređivanjem.

prolećno čišćenje kancelarije 1

Prolećno čišćenje kancelarije daće vam dodatnu energiju za obavljanje poslovnih zadataka

Zimski dani čine nas usporenim i mrzovoljnim. U ovim trenucima mnogi užurbano napuštaju svoje kancelarije. Niko ne pomišlja u kakvom je stanju ostavio svoj radni sto ili da li je, možda, ispraznio kantu sa izgužvanim papirima. Jedino je važno da se posao završi na vreme kako bi makar na kratko uhvatili poslednji trag dnevnog svetla. Zato, sa dolaskom toplih dana neophodno je prolećno čišćenje kancelarije.

Verovali ili ne, ono će vas oslobiti stresa koji osećamo kada oko nas vlada haos i nered. Dovoljno je da izdvojite malo svog slobodnog vremena i napravite red u kancelariji. Bićete iznenađeni efektom koji ima prolećno čišćenje kancelarije. Jer, sklanjanje nagomilanih stvari smiruje i opušta. Ujedno daje novu energiju, pa ćete vrlo brzo primetiti i povećenje produktivnosti u poslu.

Ukoliko vam se u glavi vrti pitanje: “Kako srediti kancelariju, odakle početi?” Kairos Birooprema vam pruža savete koji će vam olakšati prolećno čišćenje.

Prolećno čišćenje kancelarije – jer vreme je da bacite nepotrebni kancelarijski materijal

Ako ste poput većine ljudi, sigurno fioke vašeg radnog stola ispunjavaju dokumenti i fascikle koje ste čuvali, jer ste mislili da su važni. Dok na radnoj površini “vlada”, odavno neupotrebljiv, stoni pribor.

Da biste započeli prolećno čišćenje kancelarije morate razvrstati sve papire. Najbolji način da to uradite jeste sortiranje na tri gomile. Prva je najvažnija. Što znači da se na njoj moraju naći sve stvari koje koristite svakodnevno.

Drugoj gomili je potrebno arhiviranje dokumentacije. Odnosno, u pitanju su izvešataji, ugovori i drugi značajni papiri koje retko koristite. Pa umesto na radnom stolu treba ih zavesti i odložiti u odgovarajuće registratore prema dobavljačima, klijentima ili nekon drugom sistemu kategorisanja. Treću grupu čine nepotrebni papiri koji čekaju da ih bacite.

Nakon razvstavanje dokumentacije, sledeći korak jeste provera predmeta na radnom stolu. To se, pre svega, odnosi na pribor za pisanje, spajalice, heftalice i ostali potrošni kancelarijski materijal koji vam je potreban u radu.

Tek kada raščistite radni sto imaćete jasni uvid u njegovu radnu površinu. Pa ćete moći lakše i racionalnije da je organizujete.

prolećno čišćenje kancelarije 2

Prolećno čišćenje je prilika da nabavite novi kancelarijski pribor

Proleće je doba novih početaka, pa čišćenje kancelarije podrazumeva i nabavku novog kancelarijskog pribora.

Razmislite da li su vašem poslovanju potrebni novi kompjuteri, miševi, tastature i podloge za računare. Da li je model fax mašine zastareo, te ga je nemoguće više koristiti? Ili je, radi bolje organizacije, neophodna još jedna bela magnetna tabla.

Kada sagledate celokupno stanje svoje opreme i kancelarijskog pribora, krenite u potragu za najboljom ponudom.

Upravo ćete sva potrebna sredstva za održavanje kancelarije i obavezni kancelarijski pribor pronaći u ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor