Ostale vesti

Čišćenje kancelarije pred Novu godinu

Čišćenje kancelarije pred Novu godinu-moja kancelarija

Čišćenje kancelarije pred Novu godinu obezbediće vam lakše obavljanje poslova.

Da biste tokom radnog dana bili što produktivniji nije dovoljan samo kancelarijski pribor. Svakako, udobni nameštaj i lep enterijer stvaraju prijatnu atmosferu, ali kancelarijski materijal čini osnovu za dobar rad.

Međutim, ne treba zaboraviti još jedan važan faktor. Ispunjenje rokova, zapravo, u najvećoj meri zavisi od organizovanosti i preglednosti radnog prostora. Odnosno, od toga koliko je vaša kancelarija čista i uredna. Što znači da u obavezni kancelarijski pribor spadaju i sredstva za održavanje kancelarije.

S obzirom da nam predstoje slobodni dani, nakon novogodišnjih proslava sigurno će vas sačekati mnoštvo zadataka i obaveza. Zato je sada pravi trenutak da obavite čišćenje kancelarije pred Novu godinu.

Čišćenje kancelarije pred Novu godinu učiniće vaš radni prostor zdravijim

Ma koliko držali svoj radni sto i police urednim, prašinu ne možete izbeći, te čišćenje kancelarije pred Novu godinu treba započeti brisanjem svih površina.

Čišćenje kancelarije pred Novu godinu - moja kancelarija

Miševi, tastature i podloge za računare, kao i telefon su najprljaviji delovi. Samim tim i glavni izvor zaraze. Pomislite samo koliko puta dnevno slušalicu telefona stavite na lice. Ili, pak, koliko često perete ruke kada završite sa radom na kompjuteru. Prašina sa njih dospeva pravo na vaše lice, izazivajući akne, infekcije, alergije i druge kožne probleme. Zbog toga stručnjaci savetuju da posebnu pažnju posvetite dezinfikovanju ovog kancelarijskog materijala.

Iako filter za privatnost štiti monitor od otisaka prstiju i mrlja, imajte u vidu da je zima sezona prehlade i gripa, pa svaki put kada kašljete ili kihnete, na njemu se “lepe” klice. Da biste se izborili sa bolestima obavezno obrišite ekran svog kompjutera. Pri tome koristite magičnu mikrofiber krpu, jer ona ne oštećuje površinu i ne ostavlja tragove.

Kada ste poslednji put obrisali kablove? Većina zaposlenih zaboravi da postoje, tako da su se oni pretvorili u prava minska polja prašine.

Čišćenje kancelarije pred Novu godinu daće vašem radnom stolu više prostora

Nije redak slučaj da je radni sto pretrpan dokumentima i papirima koji nam nisu više potrebni, pa čišćenje kancelarije pred Novu godinu podrazumeva i raspramanje radne površine.

Čišćenje kancelarije pred Novu godinu 1 - moja kancelarija

Na stolu treba da stoji stoni pribor koji koristimo svakodnevno. Tako na primer hemijske i tehničke olovke držite u žičanim čašama. Na taj način uvek će vam biti pri ruci, umesto da ih tražite po fiokama ili ispod papira. Takođe, možete staviti žičane police ili držače. U njima čuvajte samo dokumenta koja su vam neophodna za posao koji trenutno obavljate, dok sva druga odložite u registratore i fascikle.

Na radnom stolu neka se nađu i spajalice u kutijci, samolepljivi blok i elegantni kožni notes.

Čišćenje kancelarije pomoći će vam da razmislite o organizaciji posla

Kraj godine je savršeno vreme da sagledate da li se sadašnja organizacija kancelarije pokazala funkcionalnom. Ukoliko komunikacija između zaposlenih nije bila najbolja, nabavite table za kancelariju. Bez obzira da li izbarete magnetne ili plutane table, postavljanje poslovnih infomacija na njima pružiće jasni uvid u tok realizacije projekta.

Sredstva za čišćenje kancelarije, kao i sav potreban kancelarijski materijal potražite u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor