Ostale vesti

Kako organizovati radni prostor?

Kako organizovati radni prostor Kairos

Kako organizovati radni prostor? Pitanje koje je svaki radnik makar jednom u svom životu postavio.

Bez obzira da li radite u velikoj korporaciji, malom kolektivu ili razmatrate kako da opremite kancelariju u kući, jedno je isto – uspeh poslovanja leži u dobroj organizaciji. A da bi zaposleni bili produktvni i na vreme izvršavali radne zadatke organizvanje obuhvata i kancelarijski pribor.

S obzirom da je kancelarija mesto u kome se odvijaju značajni poslovni razgovori, sastanci sa klijentima i ostvaruju novi kontakti ne čudi što se njenom uređenju posvećuju posebna pažnja. Jer, nije dovoljno ispuniti eneterijer odgovarajućim kancelarijskim nameštajem da biste imali potreban komfor u radu.

Upravo zbog toga kompanija Kairos Birooprema u ovom blogu daje vam odgovor na pitanje: „Kako organizovati radni prostor“.

Kako organizovati radni prostor? Započnite od radne površine

Stručnjaci ističu da je prvi korak u rešavanju dileme: „Kako organizovati radni prostor“, zapravo, sređivanje površine radnog stola. Trudite se da ona bude uvek čista i da se na njoj nađe samo stoni pribor koji svakodnevno koristite. Odnosno, isključivo ispravne hemijske i tehničke olovke, kao i mali samoljepljivi blokovi i notesi za beleženje važnih podataka i ideja.

Kako veći deo radne površine zauzimaju računar i telefon, da biste izbegli stalnu potragu za olovkama među ostalim kancelarijski materijalom iskoristite žičanu čašu za olovke. Dok dokumenta i papire koji su vam potrebni možete staviti u žičane police ili vertikalne držače. Na taj način ne samo da ćete dobiti veću površinu za rad, već i bolju preglednost svog poslovanja.

Imajte u vidu da na stolu treba da se nađu samo tekući projekti, nikako odavno realizovani zadaci.

 

Kako organizovati radni prostor? Nemojte da zaboravite na fioke radnog stola

Radni sto je najvažnije mesto u vašem radu. Pa svaki njegov deo mora biti besprekoran, uključujući i fioke.

Kako organizovati radni prostor Kairos fioke

U njima prema prioritetu pažljivo rasporedite preostali stoni i potrošni kancelarijski materijal, kao što su makaze, spajalice, heftalice, selotej, koverte isl. Dok jedna fioka obavezno mora biti rezevisana za papir za štampanje kako bi vam uvek bio pri ruci.

Prema poslovnom bontonu punjač za mobilni telefon, usb flash memorija, kao i pomoćne bežične baterije ne treba da se nalaze na radnoj površini stola. Već za njih izdvojite zasebnu fioku.

Zidne police i plakari u kancelariji

Zidne police i plakari imaju važnu ulogu u odgovoru: „Kako organizovati radni prostor“. Međutim, mnogi poslovni ljudi im ne pridaju veliki značaj. Te se ne trude da ih organizuju na pravi način.

Kako se poslovni dokumenti, ugovori, rešenja i podaci o radnicima čuvaju u štampanoj formi, oni moraju biti i arhivirani. Zato, iskoristite fascikle i registratore i razvrstajte važne papire prema oblastima. A zatim im nađite mesto na nekoj od polica na zidu ili u plakaru.

Kako organizovati radni prostor zidne police Kairos

Ovako grupisane datoteke omogućavaju vam brže pronalaženje pravog dokumenta. Samim tim i veću efikasnost u radu.

Takođe, u jednom delu plakara neka se nađu rezervni toneri za štampače kako biste uvek bili spremni da odštampate potrebne poslovne papire ili pristigli e-mail.

Ukoliko ste rešili da organizujete svoj radni prostor, posetite kompaniju Kairos Birooprema. U njenom bogatom asortimanu sigurno ćete pronaći kancelarijski materijal koji vam je potreban. Kupovinu možete obaviti i putem zvaničnog sajta mojakancelarija.com.

Slični blogovi

Ostavite odgovor